Пожар горя в къщата на кмета на село Екзарх Йосиф навръх Нова година

Къщата на кмета на русенското село Екзарх Йосиф горя навръх Нова година. Вместо да празнуват, жителите на селото гасиха пожар, съобщава БГНЕС.

На мястото са били изпратени три екипа на беленските пожарникари, които обаче са се забавили около час заради първоначалните съмнения, че става дума за фалшив сигнал.

Огънят е пламнал около 19.30 часа. Запалената къща е в центъра на селото, непосредствено до кметството и зоологическия кът с камилата Дидо. В нея са били кметът Илия Данев, който управлява селото шести мандат, заедно със семейството си и компания от приятели за посрещане на Новата година.

По думите на кмета, преди да пламне къщата, се е чул гръм от пристройката, която се използва за кухня. Той разказва, че пет минути преди това е бил в помещението и е нямало нищо обезпокоително. Пламъците са обхванали пристройката, двете й стаи и покривната конструкция, откъдето огънят се е прехвърлил на основната сграда на къщата. Веднага са дошли съседи и приятели, които са се опитали да потушат пламъците с маркучи, пожарогасители и кофи с вода. Успели са да извадят от кухненското помещение две газови бутилки настрани, за да не избухнат. На мястото на инцидента са се събрали около 50 души, които са се опитали да овладеят огъня и да ограничат пораженията, докато дойдат пожарните. Унищожени са напълно двустайната масивна пристройка с цялата покъщнина и оборудване, в основната къща изцяло е изгоряла покривната конструкция, коридор, антре и стая, които са най-близко до пристройката. Пострадали хора няма.

Днес през целия ден се извършва разчистване на пораженията от пожара. Причините за пожара тепърва ще се изясняват, но се предполага, че огънят е предизвикан от непочистен от мазнини аспиратор над готварската печка, където се е приготвяла празничната вечеря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони