Роднини на починалите в Якоруда искат обвиняемият да пие още от ракията

„От никаква присъда няма да бъдем удовлетворени. Ако има останала от тази ракия, да му дадат да пие и да го оставят и да чакат, всички да гледат мъката му - майка му, съпругата му, децата му, както аз гледах мъката на детето ми.“ Това казва Сийка, баба на един от загиналите след употреба на отровна ракия в Якоруда Симеон Гаждев, пише blitz.bg.

„Не знаех какво да правя, побърках се. Като го сложих на леглото и го хванах за ръцете, пръстите му бяха ледени, краката също, започна да се задушава, да губи зрение и това беше... Не можахме да му помогнем. Отиде си!”, разказва възрастната жена.

Айше Мемчова, майка на друг от починалите - Юсуф Мемчов, призова обвиняемия Тайфи Мекльов да признае престъплението и да не обвинява невинни, станали жертва на неговите деяния. „Тайфи отрови децата, той ги отрови... Да си поеме наказанието и да си признае. Беше и на погребението, бяха приятели, никога не сме очаквали такова нещо от него. На другите е дал от ракията, а той е пил вино.

Да не хвърля вината върху Юсуф, да не се оправдава с него, защото той не може да каже, не може вече да се защити... Синът ми почина в понеделник, а другото момче от Кръстава е починало във вторник. Били са заедно в цеха на Тайфи в неделя. В понеделник си отиде на работа, но си дойде, защото му е било много лошо. За 3-4 часа стана всичко - и болка, и смърт... Това момче от Кръстава е починало във вторник. Ако има чест Тайфи, да си признае и да не хвърля вината върху детето.

Първият случай беше синът ни и ние не сме очаквали, че е отровен, но сега сме сигурни. Усъмнихме се, когато започнаха един след друг да умират млади мъже. Преди това не сме и предполагали, защото ни казаха, че е починал от същата болест като президентския син. Да отидат от полицията при баба му - майката на жена му, там сме чули, че в една от стаите под дюшемето има ров и там крие ракия и контрабандни цигари. Говори се, че е постлано отгоре и не се познава, че има нещо отдолу. Като започнаха да измират един по един, те са изгорили и изхвърлили всичко“, разказа Айше.

В мъката си жената дори иска публичен разстрел за виновника, причинил смъртта на толкова млади хора. „Да го затворят и да не го пускат! Ако го пуснат, да го застрелят на центъра на Якоруда, та да види колко невинни души взе“, казва Мемчова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини