Ром от Пазарджик гърми на воля, предизвиква ярост в нета

Видеоклип със стрелба, който се разпространява в интернет, скандализира социалните мрежи. От заглавието на видеото става ясно, че действието се развива в Пазарджик, информира Би Ти Ви.

На него се вижда как мъж позира в "геройска" поза до бял мерцедес, в багажника на който сякаш има миниарсенал.

От автомобила се носи и характерна музика. Мъжът отваря багажника и показва оръжията вътре, сред които има както хладни, така и няколко огнестрелни, включително автоматични.

След това избира едно от оръжията – именно автоматичното, и стреля във въздуха с него. В следващ момент стреля и с пистолет. Предполага се, че оръжията са газови, а не бойни.

Ситуацията се развива посред бял ден и се вижда как в непосредствена близост минават жена и дете. В клипа се чува реч на турски език. Видеото не е заснето тайно, а напротив – показно, вижда се че и основният герой в него "режисира" действията на "оператора".

Видеото се споделя с в социалните мрежи с негодувания и с призив прокуратурата да се самосезира, тъй като ясно се виждат номерата на автомобила, а героите в клипа могат да бъдат установени и проверени.

Мъжът е 38-годишният ром Ахмед Баши от пазарджишкия квартал "Изток", съобщиха от областната полицейска дирекция в Пазарджик, цитирани от "24 часа".

Баши е бил разпознат от полицейски служители от участъка в кв. “Изток“, които са реагирали незабавно. Стрелецът е бил открит в дома му. Той доброволно е предал двата газови пистолета, с които е стрелял. Проверка е установила, че те са били закупени законно и регистрирани от Баши преди няколко дни. Въпреки това оръжията са иззети от полицията и по случая е заведена преписка. Мъжът не е задържан.

Установено е, че е стрелял преди Нова година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини