Спират големите камиони по магистралите и натоварените пътища днес

Днес от 14 до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища. Две са лентите към София през Владая

Днес от 10 до 16,30 ч, в светлата част от денонощието, ще има две ленти в посока Перник – София на път І-1 /Е79/ от км 278+910 до км 282+038 – след бензиностанция „Лукойл“ до пункта на „Пътна полиция“ при Владая. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“, информират от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура в края на четирите почивни дни около Нова година. Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

· Автомагистралите;

· път I-1 Видин – Ботевград;

· път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;

· път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;

· път I-5 Русе - Велико Търново;

· път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;

· път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;

· път II-18 Околовръстен път София;

· път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

· път II-86 Пловдив - Смолян;

· път II-99 Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път - път II-18 от км 0+780 до км 6+308,17, е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Коментари

Задължително поле