Показаха две от новите станции на метрото

Театър на Балета на Борис Ейфман с премиера в София

Джоан Роулинг шокира с герои гейове

Осъден за закана за убийство и жертвата му жалят присъдата Инцидентът се разиграл във великотърновското село Беляковец преди година

Българският народ не е див и варварски, братя Британско-българският бизнес бал в Лондон е приеман с почести

Над 150 ранени и 50 арестувани при масовите бунтове в Каталуния

10-те домакински задължения, които горят най-много калории

Сиди от ВМРО със сигнал до Външно министерство заради антисемитските коментари на Белев Депутатът подготвя и сигнал до ЦИК

БДЖ пуска пак временно спрените влакове в страната

СЕМ назначи Антон Митов за временен директор на БНР

Бум на лазерната епилация сред мъжете Технологията в обезкосмяването Duetto MT Evo е у нас благодарение на Jewel Skin Clinic

Турското външно министерство: Кюрдите нарушават примирието

Глория с нови кадри с любимия

Ремонтът на Дунав мост застрашава зимния трафик

Просроченият ремонт в румънската част на Дунав мост застрашава трафика при силен снеговалеж, алармираха от ГКПП. На съвместна среща със заинтересовани институции от двата бряга на реката още миналото лято беше уточнено фирмата-изпълнител „Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting“ да изготви линеен график за етапите на строителство.

Реконструкцията трябваше да приключи до 15 декември м.г. Освен да се ремонтира и укрепи мостът, се рехабилитират пътищата за достъп до митническите пунктове. Румъния финансира строителството с 10 млн.евро от еврофондове.

На ГКПП в Русе има товарен портал и допълнително отворени гишета. Митничари обработват автомобили, включително по опашката, за да пестят минути при зелен светофар. Движението е само в едната лента на платното и се пропуска поетапно от граничните власти в Гюргево.

Периодичните сривове в информационния сървър на всички ГКПП в България допълнително изнервят транзитните щофьори. Те се оплакват, че висят по кабините до 48 часа. Работниците по трасето се оправдават, че спазват технологията на ремонта. Националната компания за автомагистрали и национални пътища на Румъния препоръчва да се изполват други пунктове по общата граница.

Трафикът се бави още повече заради въведения 100% граничен контрол от Румъния след кървавите атентати в Париж. Всички пътници се регистрират в информационната система на страната. Целта е да се обхванат преминаващите автомобили, като се следи за укриващи се мигранти. Денонощно моста пресичат до 2000 камиона, 25-30 автобуса и 1000 леки коли.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.