Йорданка Фандъкова: Обстановката в столицата е нормална след започналите снеговалежи

В момента обстановката в столицата е нормална след започналите през нощта снеговалежи, съобщи пред „Фокус” кметът Йорданка Фандъкова.

“От 4.00 часа през изминала нощ започнаха обработки на територията на цялата Столична община във връзка със снеговалежа и с ниските температури”, посочи тя и добави, че обработките се извършват със смеси срещу заледяване.

„На терен работиха 175 снегопочистващи машини. Работата започна от улиците и булевардите, по които се движи общественият градски транспорт, като бяха обработени и опасни, стръмни участъци”, уточни кметът.

По думите й, абсолютно всички булеварди и улици, по които се движи масовият градски транспорт, са обработени рано тази сутрин. „В природен парк „Витоша” се извършва опесъчаване на пътя Драгалевци – Алеко и Бояна – Златни мостове”, каза още Фандъкова. „Градският транспорт се движи нормално по всички маршрути”, допълни тя.

Кметът заяви, че в момента там, където е необходимо във връзка с евентуална възможност за заледяване продължават обработки, но повечето машини са на изнесените стоянки по повод очаквания по-силен снеговалеж и ниски температури, като целта е да се осигурява през цялото време движение при зимни условия по основните трасета на града. „Четири екипа на Звеното по аварийно-спасителна дейност на Столична община извършват огледи на място”, добави кметът.

Фандъкова се обърна към всички шофьори с молба да карат внимателно и с автомобили оборудвани за движение при зимни условия и добави, че към момента няма информация за инциденти, свързани със зимната обстановка в столицата.

Във връзка с очаквания днес засилен трафик на входа на столицата, след серията почивни дни и празници, тя посочи, че имат уверението, че има засилено присъствие на КАТ –„Пътна полиция” по всички входно-изходни артерии на града.

„Да не забравяме, че се очаква и по-силен снеговалеж в по-късните часове следобед, така че моля всички да бъдат търпеливи и внимателни, за да няма пътно-транспортни произшествия”, призова Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини