Кмет почерпи село за Новата година

Кметът на монтанското село Смоляновци Пламен Лилчов организира общо посрещане на новата 2016 г. и почерпи съселяните си с вино, музика и заря.

Смоляновци е най-голямото село в община Монтана с близо 1000 жители, но по празниците се увеличава още от пристигналите деца и внуци.

За да зарадва съселяни и гости, кметът Лилчов приготвил 4 кубика дърва и часове преди новата година запалил клада насред селото. После с приятели и близки изнесли маси и наредили на площада трапези с вино и баници.

В Смоляновци пристигнала и специално спазарена музика и флигорните извили буйни хора. Няколкостотин души излезли на площада и въпреки студа започнали общо веселие.

"Много хубав празник стана. Всеки носеше и от своите вино и мезета. Хората се прегръщаха, вдигаха наздравици и танцуваха!", разказа управникът, който организира общата Нова година за трети път.

За финал над селото грейнала и триминутна заря. "Може да сме село накрай България, но и ние се веселихме като в центъра на София!", споделиха местни жители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони