"Фотофиниш" определя първото бебе в Пловдив за 2016: Бойко или Илкай

"Фотофиниш" като в леката атлетика вероятно ще трябва да определи кое е първото новородено бебе в Пловдив и България за 2016 година, след като точно в секундите около полунощ на бял свят в града под тепетата се появиха две момченца.

Точно в 00.00 часа на 1 януари в родилния дом "Весела" към МБАЛ "Свети Мина" проплака малкият Бойко Златков Киров, който ще е третото дете на 20-годишната родилка Златка Кирова, съобщи дежурната лекарка в АГ-отделението Юммю Коскот.

Той тежи 3350 грама и е висок 51 см, а едва на втория ден след раждането самотната майка от ромския квартал "Столипиново" решила да кръсти сина си на премиера Бойко Борисов. "Не помня друг случай, в който бебе да се е родило точно в полунощ навръх Нова година, но сме много щастливи, че точно ние имахме този невероятно рядък късмет", коментира проф. д-р Петър Петров, началникът на АГ "Весела" към МБАЛ "Свети Мина", където през 2015 г. са се родили над 600 бебета.

2016 г. започва ударно за персонала на "Весела", тъй като на 1 януари в 11.23 часа на бял свят се появи и първото момиченце, родено от 18-годишно момиче от село Пищигово.

В 00.01 часа на 1 януари в АГ-отделението на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив пък с тегло от 3680 грама и 51 см височина се ражда малкият Илкай Дерели, първо дете в семейството на 32-годишната медицинска сестра от Куклен Селвер и строителния инженер Ибрям. Семейство Дерели било седнало на трапезата в очакване на Новата година, когато в 20.45 часа изтегли водите на родилката и тя била откара по спешност в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Там в първите часове на 2016 г. на бял свят се появиха още 2 бебета - момченце и момиченце, което на 1 януари вече ще празнува заедно рожден и имен ден, тъй като бе кръстена на щастливата си майка Веселина Павлова от село Отец Кирилово.

Първото новородено бебе в МБАЛ "Пловдив" (бившата Окръжна болница) е момиче. Родената в 9.48 часа на 1 януари Малина е шестото дете в семейството на 25-годишната многодетна майка от ромски произход от село Трилистник.

Момиченце е и последното бебе, родено през 2015 г. в МБАЛ "Пловдив" след 23 часа на 31 декември. То е с тегло 2850 грама и с ръст 48 см и е първото дете на 15-годишна майка от град Раковски.

На същата възраст е и родилката, дала живот на момченце, което е предпоследното дете в МБАЛ "Свети Георги" за 2015 г., регистрирано в 21.15 часа на 31 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини