Груев кани Неделев да стане „зебра“

Илия Груев, треньорът на втородивизионния немски „Дуисбург“, иска да вземе под наем Тодор Неделев. Преди Коледа елитният „Майнц“ обяви, че при всички положения ще прати някъде българския национал до края на сезона. Груев стана треньор на „зебрите“ в края на първия полусезон, но тимът е последен в класирането. Неделев не успя да се наложи в „Майнц“, където има само два официални мача като резерва, но те са отпреди почти 2 години. А клубът плати 2,75 милиона евро на „Ботев“ за таланта.

За да се стигне до преотстъпване, „Дуисбург“ трябва да поеме заплатата на Неделев - 40 000 евро месечно. Интерес към национала има от швейцарския „Санкт Гален“ и от австрийските „Адмира Вакер“ и „Щурм“. В събота Неделев се прибра в Германия, за да разбере къде ще играе напролет. Сигурно е, че няма да тръгне с „Майнц“ за лагера в Марбея.

В същото време няколко звезди от Бундеслигата се превърнаха във фенове по време на коледно-новогодишната почивка. Холандският нападател на „Шалке“ Клаас-Ян Хунтелаар отиде на световното първенство по дартс в Лондон, за да подкрепя сънародника си Раймонд ван Барневелд.

Световният шампион Джером Боатенг („Байерн“) е върл привърженик на спортовете зад Океана. Защитникът изгледа наживо мача по американски футбол „Маями Долфинс“ - „Индианаполис Колтс“, а после отиде на мач от НБА, за да размени фланелка с Дуейн Уейд („Маями Хийт“). В социалните мрежи Боатенг дори си пусна видео как играе баскетбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ