Две вокални кралици на сцената на зала България

Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Министър Желязков: Практическите изпити за шофьори ще са в контролирана среда (СНИМКИ)

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

Дългата ръка на Галеви или смърт от задушаване (обзор)

Бизнесменът Пламен Миланов (49 г.) – ключов свидетел срещу Братя Галеви, и счетоводителката му Теодора Димитрова бяха открити мъртви в офис на фирмата им – на 5-ия етаж в бившия битов комбинат в Дупница на 30 декември м.г. Градът настръхна след вестта за двойната смърт. Още същата вечер полицията обяви, че става дума за задушаване. “Трагичен и нелеп случай, няма следи от насилие” – каза шефът на областната дирекция в Кюстендил Елиан Стамболийски.

“Хиляда на сто е сигурно, че са се задушили. За негова зла участ Миланов е свързан с делото срещу Галеви. Не може обаче да се прави връзка със смъртта му в посока делото “Галеви”, заяви и зам. окръжният прокурор Ангел Байрактарски.

Случаят е поет от окръжното следствие в Кюстендил. Но аутопсията е направена в столицата, тъй като Миланов е със статут на защитен свидетел, поясниха криминалисти. Тя показала “отравяне с въглероден двуокис.”

Труповете открил синът на Миланов – Димитър (20), който учи в Американския университет в Благоевград. Близките на Теодора подали сигнал до МВР, че тя не се е прибрала след работа, както и шефът й. Синът открил джипа на баща си в глуха уличка. Отключил офиса с резервен ключ, видял баща си и Дора безжизнени до бюрата им и припаднал. Разследващите съобщили на близките на починалите, че причина за смъртта е небрежно боравене с агрегата за ток. Те го вкарали в кабинета, маркучът се прищипал и вместо навън изпаренията се връщали в стаята. От тях настъпила мозъчна смърт.

Дупничани се съмняват в основната версия. Някои виждат “дългата ръка на Галеви”, която си отмъщава на Миланов. Той бе от петимата основни свидетели по делото срещу тях за организирана престъпна група. Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на 5 г., но от 8 май 2012 г. изчезнаха. В съда Миланов каза, че е рекетиран от хора на Галеви, че всеки месец им плащал и бил принуден да прехвърли 50% от таксимертровата си фирма на техен сподвижник – Владимир Ангелов-Стъклето, който излезе от затвора преди месеци.

“На процеса погледите ни с Братя Галеви се срещнаха. В очите им имаше злоба. Галев ми завъртя глава. Само аз зная какви могат да са последствията за мен”, сподели Миланов след едно от съдебните заседания.

Уплашен е и друг основен свидетел по делото и приятел на Миланов – таксиджията Антонио Якимов, който се е преселил в Благоевград, “по-далече от Братята и мафията”. С Миланов щели да празнуват заедно Нова година. Антонио разказва:

“Преди седмица ме покани в пицария. Като седнахме, аз го попитах среща ли се с човека на Братята – Стъклето, който му беше натрапен бизнес партньор. Той ми каза: “Срещнах го един ден и го поздравих, казах му, че трябва да се видим с адвокатите ни и да го освободя от фирмата. Той се съгласи. След две седмици обаче го засекох пред черквата, ходеше по мен. Поздравих го, но той ми отвърна: “Че видиш ти “здравей”! Заради теб лежах в затвора.” И отмина.

Якимов смята, че приятелят му е жертва на вендета. “Тези гадове не прощават! Ще го изкарат отравяне. Те пипат с бели ръкавици. Господ Бог да ни закриля”, казва той.

Анулирана застраховка “Живот”

Покойният Миланов има четири деца от два брака, миналия петък станал дядо. Първата му дъщеря Саня го дарила с внук, кръстен Алекс. В Дупница оживено коментират “космическата застраховка “Живот”, която си направил, докато съдили Галевите. Била за 1 млн. лв. Месечно плащал над 2 хил. лв. Две седмици преди смъртта си анулирал застраховката. Той е бивш надзирател в бобовдолския затвор, преди да се захване с таксиметров бизнес, пуснал частно радио в Дупница. През 2011 г. се кандидатирал за кмет на Дупница, но не събрал гласове дори за общински съветник. За частната медия му съдействал бившият му шеф в затвора в Бобов дол Милети Орешарски. Той бил на погребението му на 1 януари в Дупница.

Счетоводителката му Теодора (35 г.) живеела по-скромно. Тя има син Митко, петокласник, така че двамата с нейния шеф оставят 5-има сираци. “Не бяха любовници, а бизнес партньори от 15 години. И двамата си имат хубави семейства”, единодушни са диспечери и шофьори във фирмата на Миланов. Той имал над 100 жълти коли и строителен бизнес, осигурявал поминък на около 300 души.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.