Осъдиха каналджия на година зад решетките

Година зад решетките ще лежи каналджия, който се опитал да превози 32 бежанци, влезли у нас нелегално. Той бе хванат от граничните полицаи на 26 декември, а присъдата му бе произнесена след четири дни. Наказанието е постановено от Царевския съд.

Превозвачът е криминално проявен и осъждан за грабежи, родом от София, с настоящ адрес в жк "Люлин". Освен това той трябва да заплати 5 000 лева глоба, а в полза на държавата се конфискува и бусът му.

Граничарите са го засекли край река Караагач, Бургаска област. От 32 - мата бежанци, 9 били деца и 7 жени. Бусът, с който каналджията превозвал бежанците, бил със словашка регистрация. Нелегално преминалите граница са от Ирак, сред тях имало само един сириец.

От август месец до момента ефективните присъди на Цервския съд срещу превозвачи на бежанци вече са осем. С каналджийство се хващат най- вече криминално проявени нашенци, от столицата и вътрешността на страната, а не местни хора, коментираха магистрати. Заради хваналия студ, "магистралата" на бежанците вече ще е основно през Резово, а тази в Странджа планина временно ще запустее.

Коментари

Задължително поле