Съдът разпореди бившата шефка на РЗИ в Търново да върне 658 лв. бонуси

Районният съд във Велико Търново разпореди бившата директорка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в старата столица д-р Албена Ламбева да върне 658 лв., които е получила като допълнителни възнаграждения.

Делото бе образувано по акт за начет след извършена финансова ревизия в институцията за периода 2012-2013 г. Д-р Ламбева трябва да плати и 111 лв. лихва за забава върху главницата, както и 700 лв. разноски по делото, направени от РЗИ. За дължимите суми от бонуси е издадена заповед за изпълнение и изпълнителен лист на Районния съд.

При извършената финансова проверка са установени изплатени средства по разчетно-платежна ведомост за декември 2012 г. за допълнително трудово възнаграждение за постигнати резултати на д-р Ламбева в размер на 500,98 лв.

Оказало се, че са и изплатени средства по разчетно-платежна ведомост за октомври 2013 г. като допълнително трудово възнаграждение за постигнати резултати в размер на 67,43 лв. Според ревизорите сумите са броени незаконосъобразно, с което са нанесени вреди на бюджета на РЗИ.

Въпреки оспорването на иска от страна на бившата шефка на здравната инспекция и мотивите и, че е спазила всички нормативни изисквания при определяне на допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите, съдът се е произнесъл в полза на ревизорите.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони