Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Съдът разпореди бившата шефка на РЗИ в Търново да върне 658 лв. бонуси

Районният съд във Велико Търново разпореди бившата директорка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в старата столица д-р Албена Ламбева да върне 658 лв., които е получила като допълнителни възнаграждения.

Делото бе образувано по акт за начет след извършена финансова ревизия в институцията за периода 2012-2013 г. Д-р Ламбева трябва да плати и 111 лв. лихва за забава върху главницата, както и 700 лв. разноски по делото, направени от РЗИ. За дължимите суми от бонуси е издадена заповед за изпълнение и изпълнителен лист на Районния съд.

При извършената финансова проверка са установени изплатени средства по разчетно-платежна ведомост за декември 2012 г. за допълнително трудово възнаграждение за постигнати резултати на д-р Ламбева в размер на 500,98 лв.

Оказало се, че са и изплатени средства по разчетно-платежна ведомост за октомври 2013 г. като допълнително трудово възнаграждение за постигнати резултати в размер на 67,43 лв. Според ревизорите сумите са броени незаконосъобразно, с което са нанесени вреди на бюджета на РЗИ.

Въпреки оспорването на иска от страна на бившата шефка на здравната инспекция и мотивите и, че е спазила всички нормативни изисквания при определяне на допълнителните възнаграждения за постигнати резултати на служителите, съдът се е произнесъл в полза на ревизорите.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново в 15-дневен срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.