Осъдиха трима българи в Санкт Петербург за опит за продажба на 40 кг кокаин Ще лежат от 10 до 12 г. в изправителен лагер със строг режим

Ердоган: Турция и Русия ще извършват съвместни патрули в Сирия

Баде Ишчил си хвана младо гадже

Вебер за мониторинговия доклад на ЕК за България: Добра работа, Бойко Борисов!

Настояват за спиране на финансовото подпомагане на Тома Белев от държавата В писмо до премиера Бойко Борисов искат отстраняване от длъжността му в Министерския съвет

УЕФА ни предупреди за напускането на Боби

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 октомври 2019

Сирийските кюрди заявиха, че са изпълнили изцяло условията на Турция

Вижте кои са служителите и сътрудниците на бившата Държавна сигурност сред кандидатите на местните избори

Мъж и жена са арестувани във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Румъния не е изпълнила допълнителните препоръки от доклада от 2018 г., посочва Европейската комисия

Пуснаха от ареста майката, която изостави бебето си пред болница в Петрич

ЕК: Хърватия е изпълнила условията за присъединяване към Шенген

500 млн. лв. повече за здраве

Филип Морис пуска на българския пазар IQOS 3 DUO

Пуснаха от психоболница луд, вилнял с бухалка в село

Жителите на село Масларево, община Полски Тръмбеш, са изтръпнали от ужас заради агресивен мъж, който е отново на свобода след 3-месечно лечение в психиатрична болница.

Златко Златанов е шизофреник и беше изпратен в клиниката във великотърновското село Церова кория след като се оказа, че е опасен за себе си и околните. Мъжът обаче е пристигнал без предизвестие по празниците след решение на Районния съд във Велико Търново. Магистратите постановили, че вече не е опасен, а лечението било плодотворно.

„Не го искаме тук, трябва да се настани в дом! Ходихме с наставника му, който е на 77 г., при прокурор във Велико Търново, след като Златко се върна. Оказа се ,че прокуратурата няма правомощия да го прати в дом и това трябва да правим ние самите. Настойникът пък не може да се оправя с него, макар да са роднини и всеки момент очакваме нападение отново”, коментира кметицата на Масларево Петранка Маринова.

Последната проява на Златко Златанов бе в края на юли миналата година, когато преби с бухалка магазинерка в центъра на селото. Хората събраха подписка за изселването му.В деня на инцидента 48-годишният мъж нахлул в магазина и захванал да се обяснява в любов на една от двете жени там.След като търговката се опитала да го прокуди, той я ударил сдървената сопа в главата. Двете жени и стеклите се очевидци бяха успели да затворят лудия в склада, докато пристигнат полиция и линейка. Златко пък през това време си събул панталоните и бил изведен без бельо от помещението. Докато го прибирали в линейката, психично болният мъж крещял, че ще избие всички, когато се завърне в селото.

Няколко дни по-рано той отишъл на гробището, извадил дървения кръст от гроба на майка си, която починала преди 20 години, и го хвърлил в контейнер за боклук. Заради агресията на болния човек от него иска да се откаже дори попечителят му Григор Златинов, който е на 77 г. и е негов братовчед. Шизофреникът прибирал лекарствата, които трябвало да пие и да му дава дядо Григор, и най-вероятно въобще не ги ползвал. С него не може да се оправи дори жената на Григор, която е фелдшер по образование, защото Златко налитал на бой и на тях.

Местните хора са в шок от появата му, защото освен, че е луд, той е направил опит за убийство. Освен това Златко Златинов е лежал в затвора за убийството на жена си преди години.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.