116 снегорина са чистили през нощта София. Фандъкова: Малките улици засега не са приоритет

116 машини снегопочистваща техника са работили през изминалата нощ по столичните улици, съобщават от Столична община.

Обработени са улиците, по които се движи градският транспорт, Южната дъга, основни улици в районите на София, стръмни и опасни участъци и мостове. Опесъчени са пътищата на Витоша - Драгалевци - Алеко и Бояна- Златни мостове. Започнала е обработка на спирките и подходите към подлезите. Към момента градският транспорт се движи по график. Кметът Йорданка Фандъкова потвърди, че основните пътни артерии са почистени, а градският транспорт в София се движи с нормално разписание.

"На този етап не се налага да се влиза по-сериозно в малките улици в София, но ако това се наложи, ще го възложим на фирмите”, заяви Фандъкова пред Фокус.

Поледици

Фандъкова призова всички шофьори да бъдат внимателни, тъй като в днешния ден се очакват дъжд и повишение на температурите, което може да бъде опасно. „Възможна е и поява на поледици. Фирмите са длъжни да следят за обработка срещу заледяване, ако е необходимо, по основните трасета”, уточни кметът.

Тя призова гражданите и фирмите да почистват тротоарите пред офисите и домовете си. „Всички трябва да се съобразяваме със зимната обстановка. Нормално в да се движим при зимни условия”, допълни още кметът на София. По думите й обстановката продължава да се следи.

„В момента съм в кв. „Драгалевци”, където се обработва обръщалото. Работи се и в момента, но градът е проходим и не би следвало да има затруднения при придвижването”, каза още Йорданка Фандъкова.

Няма места без ток

В столицата няма места, останали без елзахранване, газоподаване и топлоподаване, отчитат още от кметството. Екипи на столичният инспекторат и звеното за аварийно-спасителна дейност контролират работата на фирмите, ангажирани с почистването на града.

От "Московска" 33 напомнят на водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя само с добре оборудвани за зимата автомобили и да спазват нужната дистанция и да шофират със съобразена със условията на пътя скорост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини