Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Борисов: Надявам се през новата година да отидем на 4,5% ръст на икономиката

Над 116 млн. лв. живи пари влизат в малките и средни предприятия безвъзмездно, надявам се през новата година икономиката да достигне 4,5% ръст. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на церемония за връчване на подписаните по първия краен срок договори по процедура „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

„Да сте живи и здрави. Над милиард стоят, трябва да си изготвите проекти и да дойдете да си вземете безвъзмездно парите. На практика днес показваме как се прави българските фирми да се конкурентоспособни и иновативни“, обясни премиерът.
„Благодаря на ЕК за това, че беше изключително коректна към България и към края на 2015 г. всички фактури, които бяхме пратили, са изплатени. Това е добра оценка за администрацията, министерствата и общините“, допълни Борисов.

„Преди години най-оптимистичните ни прогнози бяха да завършим програмния период 2007-2013 г. с 80%-82% усвояване. Към момента имаме 95%-96% усвояване на еврофондовете. Утре съм във Фонд „Земеделие”, където 3, 5 млрд. лв. са отишли при нашите производители, където усвояването е 99%“, заяви той.

Премиерът припомни, че само преди година всички фондове са били спрени.
„Пожелавам ви да похарчите средствата по най-добрия начин за иновации и конкурентоспособност. Пожелавам ви успех, защото ръст от 3% на икономиката не ни задоволява и истински се надявам през новата година да отидем на 4,5% ръст на икономиката. Това зависи от вас – с тези пари да създадете работни места, да вдигнете конкурентоспособността, оттам и износът, и ръстът на икономиката се вдига“, коментира Бойко Борисов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.