Биячът на малкия Еци остава зад решетките окончателно

18–годишният Патрик Първев, единият от двамата задържани за побоя над 3-годишния Христо миналата година, остава в ареста. Това реши окончателно Софийският апелативен съд.

Магистратите разгледаха обжалването на мярката за неотклонение на агресора, която е задържане под стража. Според адвоката на Патрик той бил подложен на системен тормоз зад решетките, заради което се поболял.

Въпреки това Апелативният съд не се съгласи да измени мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, както искаше защитата му.

Първев и приятеля му Александър Донов са обвинени в опит за убийство на детето. Еци беше жестоко малтретиран от двамата тийнейджъри и едва оцеля след сериозна битка за живота му в “Пирогов”.

Магистратите трябваше да преценят и дали да оставят в ареста Герман Костин, заподозрян в убийството на 5-годишния Никита. Тялото на детето беше открито в куфар край Пасарел миналия март.

Съдът обаче отложи решението си за Костин за 14 януари, тъй като се чакат медицински експертизи. Според адвоката му Костин има тежки неврологични проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право