Президентът Радев: Езикът е най-силното „оръжие“ на дипломата Държавният глава се срещна с клуба на посланиците, говорещи български език

Лавров на среща при Доналд Тръмп във Вашингтон

Световно известен нефролог консултира безплатно в Бургас

Песните на Pavell & Venci Venc’ се слушат в 78 държави

Невръстен грабител задигна торба с 820 лв. от жена

Работник загина, затиснат от цистерна в Любимец

Пожар лумна от хладилник

Варненският свободен университет въвежда облачна технология на Google Студенти и преподаватели ще общуват по електронен път

Вижте какво откриха полицаи при акцията срещу наркогрупата в Елин Пелин (СНИМКИ)

Евробарометър: Само един от четрима българи вярва, че корупцията ще бъде наказана (ГРАФИКИ)

Серена Уилямс – гъвкава като гимнастичка (СНИМКА)

800 живи елхички дарява ЮЗДП за благотворителната кампания на Министерство на земеделието

Пожарникари и полицаи получиха отличия в категория „Смело сърце“

Шофьор блъсна 8-годишно дете в Бургас

Кейт Мидълтън с български вълнени чорапи (СНИМКИ)

Апелативният съд в Търново отмени присъда за пране на пари на клана Беркови

Aпелативният съд във Велико Търново отмени присъда срещу клана Беркови за пране на пари. На 11 август миналата година Окръжният съд в Плевен постанови наказания за Божидар и Райна Беркови и дъщеря им Марина.На първа инстанция съпрузите получиха по 7 г лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието и глоба в размер от по 100 000 лева в полза на държавата.Дъщеря им пък бе осъдена на 6 шест месеца лишаване от свобода, при първоначален общ режим на изтърпяване на наказанието в Затворническо общежитие от открит тип.

Членовете на скандално известната ромска фамилия Беркови бяха обвинени, че са изкарвали проститутки за Германия и са прали пари, придобити чрез трафик на хора. Престъпната дейност на семейството е разкрита при съвместно българо-немско разследване.

Божидар и Райна Беркови и дъщеря им Марина бяха осъдени в Бремен за експлоатация на проститутки. В Плевен за трафик на хора и в пране на пари бяха осъдени другата дъщеря на Беркови – Юлияна и съпругът и Ивайло Ячков.

От обвинителния акт срещу Божидар, Райна и Мариана Беркови става ясно, че общата стойност на паричните средства получени, държани и използвани от Божидар Берков са в размер на 19160 евро или 37 473 лв., от съпругата му Райна – 9890 евро равняващи се на 19 342 лв. и от дъщеря им Марина – 11 380 евро или 22 257 лв.

Тримата бяха изправени на подсъдимата скамейка и, защото принудили жена да лъжесвидетелства в тяхна полза.

През януари миналата година бе първото насрочено заседание по казуса в Окръжния съд в Плевен. Тогава се очакваше съкратено съдебно следствие. В последния момент обаче обвиняемите Божидар и Райна Беркови и дъщеря им се отказаха от него. Делото се гледа по общия ред и при закрити врати. То продължи през следващите месеци с разпит на свидетели и представяне на експертизи от вещите лица.

След произнасяне на присъдата, тримата обжалваха решението пред Апелативния съд във Велико Търново. Магистратите обаче върнаха делото за ново разглеждане на наблюдаващия прокур. Въззивният съд е счел, че са допуснати съществени процесуални нарушения.

Решението е окончателно и не подлежи на касационен контрол.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.