Горят треви и храсти край Благоевград

Остават неясни причините за пожара, избухнал в столичен ресторант

Марсилия – входът на Прованс Пристанището, брулено от мистрала, е най-голямото във Франция

Австралийска авиокомпания извърши най-дългия директен пътнически полет

12-годишен велосипедист е със счупени нос и ръка, след като го блъсна кола в Разград

Стефка Стоева: ЦИК е готова за местните избори

Мошеници ползват името на депутат за измамни схеми за дърва за огрев

Бургаски рибари: След лефера, дойде барбун, паламудът тръгнал към нас (ВИДЕО)

Министър Горанов обсъди с Кристалина Георгиева глобалното икономическо развитие

Пасквил поруга Христо Ботев „Чий е Ботев?” води класацията на литературния позор

Бял дим за данъчните облекчения в Гърция, отменят ДДС за строителство

DBX захапва асфалта със силата на 550 коня Първият SUV на Aston Martin излиза с двигател V8 от Mercedes AMG

Александър Сано: Не очаквай от чашка 200 грама да извадиш литър

Джулиана Гани ще се снима гола и след раждането

Евродепутатът Мария Габриел: Няма да има намаляване на парите по еврофондовете

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел заяви в Благоевград, че няма да има намаляване на парите по оперативните програми заради непредвидените разходи по овладяване на бежанската криза в Европа.

„Засега такова нещо не се предвижда. Ако се стигне до подобно обсъждане в Европарламента, ще се противопоставим и няма да допуснем намаляване на средствата“, каза Габриел на неформална среща с благоевградските медии.

И тази година пред нас ще стои въпросът с Шенген, тук е важно как политически ще стоим,защото ние технически и юридически сме изпълнили всичко, но политическото решение се бави. Тенденцията в момента за съжаление не е да се влиза в Шенген при положение, че виждаме как се издигат граници една след друга. Засега няма санкционирана държава членка на ЕС за затваряне на границите, защото са спазили процедурите и са подали предварителни заявки за това действие. В момента в Европейският парламент има две позиции за Шенген, едната е за преразглеждането, другата обаче е да е съхранят извоювани права, каза Габриел.

Тази година в Брюксел предстои и да се разгледа въпросът с финансирането и подпомагането на държавите, които са външна граница на ЕС, за справянето им с различни проблеми по отношение на бежанската вълна. Мария Габриел заяви по този повод, че българската делегация е единна в позицията си. Всички ставаме и защитаваме страните, които са на първа линия, нашата позиция е, че тези страни трябва да получават адекватна помощ. Но все още не се коментират конкретни суми, каза Габриел.

На въпрос кога Брюксел ще започне да чува гласа на България, Мария Габриел отговори – когато станем честни и работливи. Но когато сме известни с корупция, с крадене на еврофондове няма как да искаме да ни чуват, но малко по-малко имиджът на държавата се променя и подобрява.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.