Бой след рекламация на Алеята на любовта в Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив внесе във вторник в съда обвинителен акт срещу 32-годишния Христо М. за грабеж на пари от 18-годишната проститутка П. А., която си изкарвала прехраната на прочутата "Алея на любовта" на бул. "Христо Ботев" край Централна жп гара.

Обвинението срещу мъжа е за престъпление по чл.198, ал.1 от НК за отнемане на чужда движима вещ с намерение противозаконно присвояване със сила и заплаха. То е извършено на 28 юли 2015 г., когато срещу спирката на Централна жп гара жрицата на любовта срещнала Христо М. и му предложила сексуални услуги срещу 20 лв. за 15 минути.

Гонен от сексуален нагон, Христо приел офертата и платил 20 лв., но след това останал недоволен от качеството на "извършената услуга" между коловозите на гарата и направил рекламация, като си поискал парите обратно. 18-годишната проститутка обаче си била научила урока, че секс, бой и пари не се връщат и отказала да се раздели доброволно със заработената с честен труд 20-левка.

Тогава Христо М. решил да я ограби, настигнал П. А. и започнал да й дърпа дамската чанта, в която имало 100 лв., документи и гримове. П.А. успяла да избяга, но отново била догонена от обвиняемия, който този път успял да й вземе чантата, чиято дръжка се скъсала при дърпането.

Христо М. заплашил проститутката с джобно ножче, но тя го ухапала по едната ръка и се развикала. На помощ веднага й се притекли няколко мъже - нейни познати и роднини, които подгонили обвиняемия в района на Централна жп гара. Христо М. се опитал да прескочи ограда край коловозите, за да избяга, но паднал на дясната си ръка и я счупил.

Обвиняемият бил застигнат от мъжете, които му нанесли побой, след което отнели от него освен дамската чанта на П. А. и негови вещи, сред които и мобилен телефон.

Случаен минувач се обадил в полицията, а пострадалата подала жалба във Второ РУ на МВР-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони