Зевзеци обърнаха снега на майтап: Поледици по улиците, вицове в интернет

Валежи от дъжд се очакват днес в страната, а това означава всички улици и тротоари, които не са почистени, да се сковат в лед. Хората, и най-вече възрастните, да внимават и да не излизат, ако не им се налага, посъветваха травматолози.

Част от основните пътища са почистени благодарение и на по-топлото време, признаваха вчера снегопочистващите фирми из различните региони. В Пловдив машините дори успяха да влязат в малките улички на ромското гето Столипиново. На повечето места обаче улици бяха оставени в плен на снега и леда. Във Варна шофьор на фадрома е нападнат, докато почиствал улиците от снега. Неизвестен мъж се приближил към машината с дървена бухалка и започнал да налага с нея вратата. Човекът бил бесен от ненормалната пътна обстановка.

На повечето места собствениците нахаеха, че почистването пред офиси, магазини, кооперации е тяхна работа, и ругаеха кметовете.

Тежката зимна обстановка обаче развихри творчеството и из социалните мрежи заваляха вицове.

Най-популярният от тях е “Ако видиш снегорин, пожелай си нещо” или “Един човек чете новините и казва: - Добре де, а преди Лиляна Павлова кой е изкарвал снегорините...”, както и “Прощавайте, госпожо министър, винетката важи ли за пистите на Пампорово, Боровец и Банско, или е само за “Тракия”, “Хемус” и “Марица”!? Темата за снегорините обаче е най-любима - “Снегорините са като извънземните - всички са чували за тях, но никой не ги е виждал”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини