Валери Симеонов: Видя се незаконното финансиране на ДПС от Турция

ДПС се обезличава и все повече губи своето значение в българския политически живот, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред Фокус. Той бе категоричен, че заедно с важните реформи, които предстоят в икономиката и енергетиката, отстраняването на кадрите на ДПС от властта, е един от първите приоритети на неговата партия НФСБ през новия парламентарен сезон.

„Смятам, че лишени от голяма част от своите икономически източници, в ДПС започват да се развиват вътрешни противоречия, тъй като става изключително важно вече и финансирането от Турция, което е незаконно, брутално и антидемократично. Двете протурски партии, които явно се очертава, че ще има в парламента, колкото по-крайни позиции заемат, толкова по-пагубно е това за тях. Ние сме свидетели на етапите на разпадане на ДПС. Партията вече се обезличава. Явна стана пряката й връзка с Турция. Бруталната намеса на Турция във вътрешната политика на България лъсна без всякакво съмнение“, допълни Симеонов.

Що се отнася за изминалата политическа година, съпредседателят на патриотите заяви., че тя е била белязана от политическа стабилност, но не са изпълнени част от заявените промени в икономиката и административната реформа.

За предстоящите президентски избори той каза, че според него те няма да създадат напрежение и партиите в коалицията имат готовност да следват програмата за стабилно управление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика