Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Гореща вода залива улица в Русе

Гореща вода от аварирал водопровод на „Топлофикация – Русе“ залива от 10 дни ул. „Вардар“, алармираха възмутени русенци. Гейзерът избил след Коледа между тротоара и асфалта и плъзнал към близките къщи. Обитатели се притесняват имотите им да не пропаднат от навлажнените основи.

Водата тече като река и напуква пътната настилка. След десетки сигнали енергетици само оградили дупката с еластична мрежа. Обяснили им, че се чака по-топло време за ремонт. Миналия октомври старите и напукани тръби пак избили на улицата. „Ако започнем сега, трябва да спрем за 2-3 дни парното и топлата вода на абонатите в района“, уточниха от „Топлофикация“. Загубите от аварията са за сметка на дружеството, тъй като е преди абонатната станция.

След оплаквания на абонати за понижени температури в домовете им от 4 януари т. г. „Топлофикация – Русе“ включи допълнителни мощности. В студеното време потреблението се е повишило до рекордните 100 MW. Хората надуват по-смело парното при въведената програма „Изряден клиент“.

Редовните абонати плащат по 8 лв. с ДДС за 1 кубик битова гореща вода. Ако изразходят двойно, им струва 12 лв., а за 3 куб.м – 15 лв. Схемата над 4 кубика регулира сметката по 5 лв. за първите 3 кубика и безплатно за всеки следващ. Така отоплението на апартамент от 60 кв.м не надхвърля 90 лв. месечно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.