Гореща вода залива улица в Русе

Гореща вода от аварирал водопровод на "Топлофикация - Русе" залива от 10 дни ул. "Вардар", алармираха възмутени русенци. Гейзерът избил след Коледа между тротоара и асфалта и плъзнал към близките къщи. Обитатели се притесняват имотите им да не пропаднат от навлажнените основи.

Водата тече като река и напуква пътната настилка. След десетки сигнали енергетици само оградили дупката с еластична мрежа. Обяснили им, че се чака по-топло време за ремонт. Миналия октомври старите и напукани тръби пак избили на улицата. "Ако започнем сега, трябва да спрем за 2-3 дни парното и топлата вода на абонатите в района", уточниха от "Топлофикация". Загубите от аварията са за сметка на дружеството, тъй като е преди абонатната станция.

След оплаквания на абонати за понижени температури в домовете им от 4 януари т. г. "Топлофикация - Русе" включи допълнителни мощности. В студеното време потреблението се е повишило до рекордните 100 MW. Хората надуват по-смело парното при въведената програма "Изряден клиент".

Редовните абонати плащат по 8 лв. с ДДС за 1 кубик битова гореща вода. Ако изразходят двойно, им струва 12 лв., а за 3 куб.м - 15 лв. Схемата над 4 кубика регулира сметката по 5 лв. за първите 3 кубика и безплатно за всеки следващ. Така отоплението на апартамент от 60 кв.м не надхвърля 90 лв. месечно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони