Привлякоха като обвиняема жената, задържана за убийството в Костенец

Каракачанов: Във ВВС тече активен процес на поддръжка и модернизация на наличната техника

Жертвите на „Хагибис“ са вече 56

Пътешествие до три дестилерии в Шотландия ще спечели посетител на Уиски Фест София 2019

Комисар Мария Габриел: Университетите имат ключова роля за запазването на Европа като световен лидер в науката

Книга за Живков изчезна за ден от щандовете

Андре Токев стана дядо

Удължиха с два месеца разследването на катастрофата с Местан

Вицепремиерът Николова инициира работна среща за увеличаване на наказанията за компютърни престъпления

Моника Валериева проговори за козметичния си бранд Моделът разкри как се финансира и върху какво работи

Песков: Поддържаме връзка с турските власти за операцията в Северна Сирия

Google вади нов лаптоп Новата машина се очаква на 15 октомври

Бутат още опасни съборетини в Максуда

Засилени мерки за сигурност в София, фенове на Англия пият от сутринта (СНИМКИ)

1,1 млн. имигранти са регистрирани само в Германия за 2015-та

По официални данни само в Германия 1,1 милиона мигранти са регистрирани през 2015 г., съобщиха властите в Берлин, цитирани от АФП. Броят на чужденците е около 5 пъти повече от приетите през 2014 година. От потърсилите убежище в страната 428 468, или около 40%, са сирийци, а втората най-голяма група е от Афганистан – 154 046 души. Правителството ще инвестира допълнителни 670 евро за всеки мигрант за справянето със ситуацията.

С оглед на огромния човешки поток към страната през миналата година, властите в Германия се ангажираха да ограничат наплива от хора през 2016 година. Вътрешният министър Томас де Мезиер заяви, че допълнителни 4000 души ще постъпят на работа в миграционните служби. „Ще работим във всички сфери на политиката за рязко намаляване на броя на търсещите убежище в Германия”, допълни министърът. Премиерът на провинция Бавария Хорст Зеехофер дори поиска максималният брой новопристигащи да се ограничи до 200 000, ако страната не иска да има сериозни бюджетни проблеми.

През последните дни Дания въведе контрол по шенгенската си граница с Германия, за да намали притока на мигранти на своя територия. Решението на Копенхаген дойде вследствие на сходни действия на Швеция, която въведе проверка на документи на влизащите от Дания. Стокхолм обяви, че вече не може да се справи с притока на хора, след като Швеция е страната от Европа с най-много приети бежанци на глава от населението. Мигрантската вълна продължава да поставя под въпрос оцеляването на Шенгенската зона за свободно преминаване, след като временни гранични проверки бяха въведени по-рано от Германия, Австрия и Франция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.