Кметът на Бургас Димитър Николов и митрополит Йоаникий под дъжда на Богоявление

Дъжд се изсипа в Бургас навръх Богоявление. Жителите на града видяха в това добър знак. Дъждът не ги спря да се струпат на моста, където смелчаците скочиха за кръста. Литийното шествие към морето поведоха кметът на града Димитър Николов и сливенският митрополит Йоаникий.

20-годишният Милен Крайнов спаси Светия кръст на Йордановден в Бургас. Той се оказа по-бърз плувец от останалите 26 смелчаци, които скочиха от пристана на Моста в зимното море. Милен е родом от Бургас и е възпитаник на Морското училище в града. Любопитна подробност е, че при теглене на номерчетата за допускане до участие в ритуала, Милен е изтеглил №1.

Най-младият участник е 17-годишният Любомир Борисов, а най-възрастният за трета поред година е Васил Николов на 63 години. Миналогодишният първенец именикът Йордан Господинов и този път взе участие в надпреварата, но не успя да пребори конкуренцията.

Най- любопитно бе спасяването на кръста в Синеморец, където 90 годишният Янко Янков, скочи в леденото море. Той не стигна пръв до кръста, но бе най- атрактивният участник в околията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони