Стотици на протест за седма поредна вечер в Барселона

Взривиха големи строителни кранове в САЩ (ВИДЕО)

Какво направили хакерите, след като видели доходите на 5 млн. българи?

Над 9 млн. лева са раздадени за дезинфекция на личните стопанства срещу чумата по свинете

Младеж е загинал, а трима са ранени при тежка катастрофа в Златица

Кристин Лагард: Брекзит ще се отрази на благосъстоянието на някои страни

Турция очаква САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия, или ще възобнови операцията

Съседски спор за силна музика е причина за убийството в Лисец В селото тръгна подписка в подкрепа на стрелеца Валентин Василев

Как да преборим бедността предлагат трима учени “Не предполагай, а изпробвай” е мотото на лауреатите за 2019 г.

Владимир Тодоров, БАПК: Листовките за изпита по кормуване са пълни с безумици

Наказателният спецсъд ще заседава по делото срещу Баневи

Проф. Пламен Киров пред „Труд“: Лозан Панов прекали с опита за грубо вмешателство и натиск върху съдии Съвсем естествено министърът на правосъдието отказа да предложи кандидатура за главен прокурор

Производител на кори за яйца е източник на оцветени води с неприятна миризма в река Русенски Лом

Гърция мести 700 мигранти от остров Самос

Австралийски вестници излязоха с редактирани първи страници в знак на протест срещу тайните на правителството (СНИМКИ)

Германия, Швеция и Дания се вкопчиха в Шенген

За да се спаси Шенгенското пространство, ще бъдат облекчени в най-скоро време граничните проверки в свободната зона, въведени от Дания и Швеция, но и ще се положат допълнителни усилия за спиране на имигрантския поток от Турция. Това бе решено на извънредна среща в Брюксел днес между Германия, Швеция и Дания, свикана от еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Съгласихме се да държим мерките за кратък срок и да се върнем към нормален режим възможно най-скоро. Това означава, че мигрантският натиск ще трябва да бъде намален, изтъкна еврокомисарят след срещата. Всички сме съгласни, че Шенген и свободното движение трябва да се съхранят, добави той. На срещата присъстваха шведският министър по миграцията Морган Йохансон, датският имиграционен министър Ингер Стойберг и Оле Шрьодер от вътрешното министерство на Германия.

Шведският министър изтъкна, че новите проверки не трябва да действат повече от необходимото. Според него контролът по границата е необходим, защото страната му е приела повече бежанци на глава от населението в сравнение с всяка друга европейска страна – 160 хиляди мигранти през изминалата година (115 хиляди само през последните 4 месеца), включително 26 хиляди непридружени непълнолетни. Ингер Стойберг каза, че Дания „наблюдава ситуацията всеки час”, допълвайки, че „в Дания не искаме да бъдем крайна дестинация за хиляди и хиляди бежанци”. Германският представител заяви, от своя страна, че част от проблема е, че приетата от ЕС схема за разселване на 160 хиляди бежанци от Гърция и Италия към други страни членки не работи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.