Спряха тока и водата на Олимпийския стадион в Рио

Олимпийският стадион в Рио де Жанейро, на който ще бъдат лекоатлетическите състезания през август, остана без ток и вода. Причината е дълг от около $250 000 за неплатени сметки, натрупан за два месеца. Собственик на съоръжението е общината на града, а наемател - футболният клуб "Ботафого".


И двете организации обаче взаимно се обвиняват за несвършената работа. Според градските власти от май 2015 г. за ток и вода трябва да плати клубът. А от „Ботафаго” репликират, че общината следва да им преведе пари, за да се платят сметките. Оргкомитетът на игрите Рио 2016 обяви, че стадионът следва да е готов за тестови състезания през месец май и дотогава проблемът трябва да е решен.


През 2013-а бе ремонтиран покривът. Въпреки това няма още покритие на писти и сектори на стадиона, които трябва да се сложат в следващите месеци.
Заради кризата разходите на оргкомитета са свити, а бюджетът на игрите е $1.9 млрд. Съкратени са дори доброволците - услугите им са безплатни, но се плаща за униформа, храна и транспорт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт