Арестът на син на Ел Чапо доведе до размирици и стрелби в Мексико

Руски сайт печели на гърба на болно българче

Шефът на КЗП: Не винаги офертите за почивки са толкова действителни и красиви, колкото изглеждат, нужна е проверка

Отбелязваме деня на Света Злата Мъгленска

Чистка и по-високи заплати в школите

Очаква ни лятно време през почивните дни До края на октомври температурите ще са по-високи от обичайните, каза синоптикът Анастасия Стойчева

Прощаваме се с Милчо Левиев

Полицията в Бразилия уби трима престъпници след зрелищен обир на летище

Трус от 5,7 по Рихтер разлюля Аляска

Слънчево и топло време днес

Четвърта вечер на безредици в Каталуния, за днес е насрочена обща стачка (ВИДЕО)

САЩ налагат мита на европейски стоки за 7,5 милиарда долара

Страните от ЕС не успяха да се договорят за начало на преговори със Скопие и Тирана

Какви територии искаше Гърция от България през 1946 г. На Парижката мирна конференция съседите ни претендираха за наша територия с площ от 10 000 кв. км с население над 400 000 души

Прогнозират 10% по-скъпа „Гражданска отговорност”

Застраховката „Гражданска отговорност” може да поскъпне с до 10% след като промените в Кодекса по застраховането влязоха в сила. Това каза пред БНР бившият зам.-председател на Комисията по финансов надзор Борислав Богоев.

В края на миналата година парламентът прие застраховката „Гражданска отговорност” да се сключва по интернет без електронен подпис. Според Богоев това решение е половинчато.

„Възможността да се сключва онлайн я има, но всъщност запазването на стикера доведе до това, че ние нямаме в пълна степен сключване на тази застраховка онлайн. Отново имаме размяна на хартиени документи. Нещо повече, задължително в Кодекса за застраховането вече има разпоредба за застрахователните компании да издават стикера „Зелена карта“, което още повече затруднява застрахователните компании”, каза той. С новите текстове „Гражданската отговорност” вече е обвързвана със задължителен сертификат “Зелена карта”, който служи за пътуване в чужбина извън страни от ЕС.

От бранша коментираха, че с влизането в сила на новите разпоредби застрахователите вече няма да имат възможността да оценяват адекватно риска, според това кой къде пътува. Това ще доведе до уеднаквяване на цената на полицата за шофьорите, които пътуват извън ЕС, с тази на ненапускащите страната.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.