Баща източил дебитни карти на съседи пенсионери, които му помагали с децата

Баща на две деца източил 6370 лв. от дебитните карти на доверчиви съседи в град Мартен. Русенският окръжен съд даде 3 г. затвор условно с 5-годишен изпитателен срок на Теодор Т. (34 г.) и го глоби 1000 лв., като го задължи да върне и откраднатите пари. Той може да обжалва присъдата си пред Великотърновския апелативен съд (ВТАС).

Осъденият направи пълни самопризнания, а ощетените му комшии само настояха да им върне спестяванията. За три месеца Теодор изтеглил 41 пъти различни суми от дебитните им карти в Мартен и Русе.

Възрастна съседка му помагала да отглежда децата си, което обаче не му попречило да прибере 3900 лв. от картата й. Тя и съпругът й оставяли Тодор да влиза у дома им или да ползва тяхната кола, като рядко проверявали банковите си сметки.

Това не е първият случай на злоупотреба в Русенско. Безработна майка от град Борово хранила няколко месеца децата си с източени пари от дебитни карти на пенсионери. Окръжният съд осъди условно на 2,6 г. затвор с 5-годишен изпитателен срок Галя Кръстева (25 г.) за присвоените 800 лв.

На разпитите тя твърдяла че не можела да издържа двете си деца по на 2 и 4 г. само с майчински помощи. Мъжът, с когото живеела, изплащал заеми и носел вкъщи едва 170 лв. Семейството преживявало цяла година без ток заради неплатени сметки.

Коментари

Задължително поле