Младежите на ДПС: Местан и петимата му депутати да напуснат парламента

Младежите от ДПС призовават в декларация изключения бивш лидер на партията Лютви Местан и последвалите го петима депутати Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов и Шабанали Дурмуш, да напуснат парламента още в първото заседание на Народното събрание на 13 януари.

Те остро осъждат решението на отцепниците от ДПС да останат в българския парламент.

"Чрез това собствено решение шестимата избрани с листите на ДПС народни представители на практика подменят вота на избирателите на ДПС. Ние, младежите на ДПС, настояваме напусналите парламентарната група на ДПС да напуснат българския парламент, така че Парламентарната група на ДПС да отстоява интересите на тези, които са ги избрали", се казва в документа.

Младежите настояват автентични партийни представители от структурите на ДПС (от които мнозинството от отцепниците никога не били част) да заемат своите места в пленарна зала и да продължат да отстояват политиките на Движението за права и свободи.

"Ние, младежите на ДПС, категорично се противопоставяме на всяко друго решение на отстъпниците освен напускане на българския парламент. Това ще бъде опит за подмяна на истинските приоритети и политики на ДПС и на нейните избиратели. В крайна сметка това ще бъде против националния интерес на България", пише още в декларацията, разпространена от пресцентъра на ДПС.

Илхан Алдай: Местан бе свален за „цялостно творчество”

„Лютви Местан бе отстранен от лидерската позиция в ДПС не само заради прочетената от него декларация в защита на Турция в спора й с Русия. Много отдавна - преди две години, той вече бе получил жълт картон за несъобразяването с мнението на останалите от ръководството на партията, така че отстраняването му е за „цялостно творчество". Това пък обяви днес пред бТВ главният редактор на кърджалийския сайт „24 Родопи" Илхан Алдай.

По думите му на хоризонта има сблъсък Доган-Ердоган, а останалите са като малки фигурки на този фон. И от подобен конфликт няма как да няма жертви.

„Още на онази конференция на ДПС, когато бе нападнат, Ахмед Доган нападна остро Ердоган и неговата политика. Затова на събитието нямаше официален представител на Анкара", допълни журналистът.

В последните четири месеца Касим Дал се е опитвал да влезе при Ахмед Доган, но не бил приет, съобщи още Андай.

„Силата на Местан е в изселниците в Турция, четиримата техни ръководители бяха на среща с него и вероятно ще го подкрепят. Това са около 40 хиляди гласа", посочи журналистът и допълни, че на този етап и това няма да му осигури необходимите за влизане в парламента 4 процента на изборите.

Коментари

Задължително поле