Апаши крадат въглища от порт Лом

Банда, задигнала над половин тон въглища от пристанището в Лом, е заловена от полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В сряда привечер пазителите на реда спипали край дунавския порт автомобил „Рено Трафик”, натъпкан с чували с кюмур.

Започналото разследване разкрило, че криминално проявените Ачко Ф. /25 г./ и Кирил Д. /27 г./ се вмъкнали към 16 часа тайно на кейовете на комплекса, напълнили около 750 кг въглища в чували и ги изнесли на изток от пристанището. После извикали по телефона приятеля си Ивайло Р./36 г./, за да превози плячката им с „Реното” си.

Въглищата са върнати на порта, а по случая е започнало досъдебно производство. Най-вероятно кражбата на въглища не е единствена, със затягането на студа апашите все по-често посягат на отоплителни материали, коментираха криминалисти. На площадките на Пристанище -. Лом са струпани тонове въглища внос от Украйна, които примамват бандите обирджии от района. Кюмурът се краде не само за лично отопление, а и за нелегална търговия на по-ниска цена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право