Над 160 търновци повалени от заразни болести за месец

Над 160 случая на остри заразни заболявания във Великотърновска област са регистрирани само за последния месец на 2015 г. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в старата столица.

През предходния месец заболелите са били по- малко- 131 души. Най-висок е относителният дял на варицелата- почти 30%, както и на скарлатината- 15 на сто.

"Регистрираните въздушно- капкови инфекции през декември са 119, като техният брой е значително по- висок от ноември, когато случаите са били 78. 42 пък са били чревните инфекции през миналия месец, а най- висока е била заболеваемостта при децата", обясняват от РЗИ.

Здравните инспектори са констатирали, че Лясковец, Стражица и Горна Оряховица са общините, в които заболеваемостта през декември е била най- висока. През наблюдавания период са извършени 174 проверки по противоепидемичния режим в обектите, подлежащи на контрол. Съставен е един акт.

Във връзка с мерките за ограничаване на пасивното тютюнопушене са извършени 161 проверки в контролираните обекти. В кабинета по безплатно и анонимно консултиране за СПИН през декември са изследвани общо 157 лица. От тях 66 са били мъже, а 91- жени. Възрастта на посетилите кабинета е от 16 до 45 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони