Обявяват нова концесия за плувен комплекс в Русе

Община Русе стартира нова процедура за концесията на плувния комплекс в парка на младежта, съобщиха от кметската управа. Условията са бъдещият концесионер да запази 2 от съществуващите басейни, да изгради още един с обслужващо-търговска сграда и 2500 кв.м плажна зона.

Целта е градската къпалня да се превърне в място за професионален и масов спорт и отдих. Там ще се развиват плувни спортове. Концесията е за 30 г., а инвестицията трябва да надхвърли 4 млн.лв. Дисконтираният срок на откупуване е 26 г., след като се въведе обектът в експлоатация. Минималното концесионно плащане на година е 20 000 лв., а спотните клубове и отбори ще ползват 15% отстъпка от обявените цени.

Условията изискват концесионерът да обезпечи строителството с 200 000 лв. банковата гаранция не по-късно от 3 месеца след сключения договор. Той трябва да плати еднократно 30 000 концесионна такса. С още 2 гаранции по 100 000 лв. се гаратира качеството на услугите, а с други 200 000 лв. се покриват задълженията му да върне обекта в определения вид.

Обявената концесия беше прекратена м.г., след като Общинският съвет не допусна нито един участник до процедурата и решението не беше обжалвано. В момента комплексът се стопанисва под наем от фирма "Норд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони