Пак ще гледат дело за смърт на родилка

В Бургас пак ще гледат делото за смъртта на родилката Полина Димова. Младата жена почина преди осем години, 15 дни след като детето и се появява на бял свят. Тя ражда здраво бебе, но в последствие получава инфекция и умира.

"Беше в изключително тежко състояние с много ниско кръвно, течност в корема, ускорен пулс и учестено дишане, видях петна по тялото характерни за възрастен човек", разказаха пред съда лекари по време на първия процес в Бургас. След консултация с кардиолог и друг хирургстанало ясно че се касае за напреднал перитонит и наложителна операция. Според свидетели, целият и организъм бил отровен от инфекцията. След изписването си от родилното, на няколко пъти Полина търсела лекарска помощ и обяснявала, че се чувства зле, но била насочвана за домашно лечение.

Срещу лекарите, които е трябвало да полагат грижи за живота и, бе заведено дело за причинена смърт по непредпазливост.
Бургаският съд произнесе оправдателна присъда за обвинените: д-р Александър Маджуров, който е хирург и акушер гинеколозите д-р Сияна Драгнева и д-р Нина Добрева. Вчера обаче Върховният касационен съд уважи протест на Апелативната прокуратура в морския град и върна процеса за ново разглеждане. Според обвинението, причинената смърт е поради немарливост от страна на лекарския екип. Ще бъде сформиран друг състав на Апелативен съд - Бургас и той ще се произнесе отново, след като разгледа делото, казаха магистратите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони