Григор гони първа победа срещу Федерер

Григор Димитров ще играе срещу Роджър Федерер на четвъртфиналите в турнира по тенис в Бризбън, мачът е в петък с очакван час около 11,00. Големият сблъсък стана факт, след българинът отстрани Виктор Троицки (Сърбия) с 5:7, 7:6, 6:2, а швейцарецът нямаше никакви проблеми с квалификанта Тобиас Камке (Германия) за 6:2, 6:1.

Гришо ще преследва първа победа над своя идол, като в досегашните три мача все печели Маестрото. Нещо повече - досега той не позволи на първата ни ракета да вземе дори един сет. Последният двубой между двамата бе през миналата година отново в Бризбън - 6:2, 6:2 на полуфинал за Роджър, който после взе и титлата. Преди това играха на турнира в Базел през 2013 и 2014 г.

Разликата този януари обаче е, че Григор влиза в битката с ново гадже - Никол Шерцингер. Красивата американска певица подкрепяше своя любим досега в Бризбън, те дори бяха хванати на снимка в страстна целувка. На мача с Троицки обаче сексапилната Никол не бе уловена в обективите за продължение на световната новина, в каквато се превърна любовната тръпка на двамата.

Иначе Григор сътвори впечатляващ обрат срещу 22-рия в света Троицки. След като загуби първия сет, Димитров допусна и пробив във втория, но намери победния път. Така се движи засега той и на двойки, където с Кей Нишикори (Япония) се класира за полуфиналите. Досега Григор заработи на единично 45 точки за световната ранглиста и $11 705 от наградния фонд, а на двойки - 90 точки и 3115 долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт