Суарес към съперник: Боклук, чакам те!

Схватка се разрази в тунела към съблекалните след „Барселона“ - „Еспаньол“ (4:1) на „Камп ноу“, първи осминафинал за Кралската купа на Испания. Част от инцидентите са описани от съдията Хуан Мартинес Мунера.
В доклада се сочи - Луис Суарес от „Барса“ изчака футболистите от „Еспаньол“ и каза на един: „Тук съм, чакам те, ела. Ти си боклук!“
Радио „Каталуня“ обясни думите със заплаха от играч на гостите към уругваеца: „Ще те смачкам!“ Последвал ритник в стената, но не се сочи от кого. В доклада на рефера се фиксира и блъскане между няколко играчи.
Суарес е застрашен от наказание от 2 до 6 мача. Санкцията ще важи само за купата, така че евентуално асът може да не играе и на финала при достигане.
Мачът мина през много грубости, разправии. „Барса“ отнесе 4 жълти картона, а „Еспаньол“ 6 плюс два червени в 72-рата и 75-ата минута. Реферът спести дузпа за фаул срещу Неймар и не видя как вратарят Пау Лопес настъпва Лионел Меси. Видеото от инцидента обаче набра 1 006 234 влизания за 16 часа. Вратарят се оправда, че станало неволно.
А Жерар Пике по навик се изгаври след мача: „Те са едно чудесно малцинство, очаквам пак да не си напълнят стадиона и за реванша.“
„Пике постоянно провокира, така му е удобно“, реагира Рафаел Ентрена, вицепрезидент на „Еспаньол“.
Скандалите засенчиха шоуто на „Барса“, в което се откроиха и суперголове. Фелипе Кайседо откри за „Еспаньол“ в 9-ата минута, Меси обърна до 2:1 с голове в 13-ата и 44-тата, вкараха още Пике (49) и Неймар (88).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят