Променят правило за играч до 21 г.

Членове на Изпълкома на БФС планират да предложат за гласуване уточнение на правилото за участие на футболист до 21 г. в мачовете от „А“ група. В наредбата е вписано, че всеки отбор трябва да започва с младок, но не е посочено колко трябва да играе. Неяснотата провокира разправии и тарикатлъци.
По принцип наредбата не може да се променя в хода на сезона, но сега идеята е да бъде внесено необходимо уточнение, за което е било гласувано още през юни м.г. на сбирка на Изпълкома. Вот се предвижда за заседание през февруари. Напоследък поддръжниците на рокадата набрали съмишленици. И е възможно вписване на текст, че отборите трябва да имат младок по 90 минути и ако титуляр излезе, влиза друг до 21 г. Би трябвало да бъдат посочени и изключения - например при червен картон след три смени.
България стана втората от 54 страни в УЕФА, която приложи такова правило - след Казахстан. Бившата съветска република обаче се отказа за новия сезон и оставаме единствени.
Отсега е ясно, че планът на БФС от лятото да играят по двама до 21 г. няма да мине. Просто личи достатъчно съпротива дори срещу вписване на 90-те минути на терена за по един. Като малко вероятно се преценява соломоновско решение на Борислав Михайлов и компания през февруари с 45 минути използване на младок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ