Имигранти нападали жени и в Швейцария и Финландия

Сексуални нападения над жени е имало в навечерието на Нова година не само в Германия и Австрия, но и в Швейцария и във Финландия, предадоха световните агенции.

Скандалът увеличава мащабите си

В Цюрих са получени 25 сигнала за кражби, някои от които придружени от сексуално посегателство. Няколко жени признали, че били опипвани от „мъже с мургава кожа“.

Жена от Залцбург пък се оплакала, че е била тормозена сексуално от двама мъже, които след това откраднали телефона й. Властите призоваха гражданите, станали свидетели на случилото се, да съобщят в полицията.

За необичайно високо равнище на сексуални посегателства в новогодишната нощ в Хелзинки, съобщава финландската полиция.  Органите на реда са установили прояви на сексуално посегателство на един от централните площади на Хелзинки, където близо 20 000 празнували в новогодишната нощ.

Установени три случая на сексуално нападение, за два от които са внесени жалби, на най-голямата гара на Хелзинки, където се били събрали около 1000 мигранти, повечето от тях иракчани. Задържани са трима мигранти.

От полицията посочват, че подобни случаи на сексуално посегателство не е имало никога в Хелзинки.

Ситуацията в Кьолн

В германския град Кьолн са идентифицирани 16 заподозрени, повечето от тях от Северна Африка, и че са внесени 121 жалби след сексуалните посегателства над жени в новогодишната нощ.

Сексуални нападения в новогодишната нощ са установени и в швейцарския град Цюрих и австрийския Залцбург.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.