Синът на Пабло Ескобар: Бях на 7 г., когато баща ми ми каза, че е бандит

„Когато бях на седем години, баща ми ми каза, че професията му е бандит“, разказва пред Нова ТВ синът на легендарния кокаинов крал Пабло Ескобар - Хуан Пабло. Най-преследваният наркотрафикант в историята нямал задръжки да споделя с детето си какво върши.

Екип на медията се срещна с него в хотел в новата столица на световния наркотрафик Мексико Сити в края на ноември при пълна конфиденциалност и две условия – да се говори на испански и да няма никакви хора около тях.

„Той никога не е крил от мен какво върши. Не искаше да раста с невярна представа за баща си“, спомня си Хуан Пабло, който днес носи името Себастиян Марокин. Сменил го, за да може да продължи живота си нормално след смъртта на баща си.

Казва, че се е почувствал благодарен от това, че Ескобар е бил честен с него. Бил прям човек и нямал задръжки да му каже, че той е наредил убийството или атентата, за които съобщават по новините.

Легендарният наркобос

Най-издирваният наркотрафикант в световната история е Пабло Ескобар. Той е най-известното име в кокаиновия бизнес. Неговият картел "Меделин" контролира 80% от световния трафик на наркотици. Седмичните му приходи са в размер на 420 млн. долара и това го прави един от най-богатите наркобарони в историята. В пика на кариерата си Ескобар печели по около 21 млрд. долара годишно.

Ескобар не се спира пред нищо и никого. Кокаиновият крал умра в безпрецедентно преследване, в което е включена армия, полиция и Агенцията за борба с наркотициа на САЩ - ДЕА. Една история за купища пари, наркотици, корупция, политика и тероризъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица