Осъдиха условно нелегален абонат на кабеларка

Жител на община Ветово се закачи нелегално към кабелна телевизия "Делта" и едва не влезе в затвора. Окръжният съд в Русе потвърди присъдата на Б.И.Д. от 4 месеца затвор условно и 200 лв. Наказанието му е намалено с 2 месеца след сключеното споразумение с прокуратурата и съкратеното дело в Районния съд. Решението е окончателно и не може да се обжалва или протестира.

Безработният ерген гледал т.г. 5 месеца телевизия на аванта. Той си пуснал кабели към имота от мрежата на бетонния стълб на улицата, но бил засечен след оплаквания на абонати в квартала за влошен тв сигнал. При проверка техник на "Делта" засякъл незаконното присъединяване и Б.И.Д. се озовал в полицията. Той признал, че се свързал нелегално и случаят стигнал до съда.

Нелегални абонати често щурмуват кабелните мрежи в Русе след цифровизацията на ефирната телевизия, обясниха оператори в крайдунавския град. Те отчитат рязко увеличени клиенти, включително и на незаконно присъединени към изградената мрежа по жилищни входове. Отклонението през срязания кабел влошава картината и съседи постоянно се оплакват.

Макар че нови абонати се присъединяват за 24 часа, сроковете са удължени до 3 дни, за да се покрият и повикванията за повреди. Напливът е много по-голям от очакваното и екипите работят денонощно, защото хората разбират, че само с декодер не става.

Пакетната услуга струва от 15 до 26 лв., в зависимост от комбинацията с аналогова, цифрова тв и интернет. Местните доставчици предлагат безплатни DVD приемници под наем и бонуси за над 150 програми, докато на мултиплексите са качени само 7 безплатни телевизии.

Снмка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право