Майка на ученик псува и плюе учителка заради двойка

Майка на ученик нахлула по време на час в училището на Малко Търново, псувала и наплюла учителката пред децата. Родителката - на 29 години, била бясна, че детето й получило двойка и смятала, че преподавателката таи към него "лично отношение".

"Майката е ромка, дори не знаем дали работи някъде. Случилото се е безобразие. Ромите започнаха да ни бият. Като не учи и не знае детето и, колко да му се пише?", каза с огорчение колежка на нападнатата учителка.

В 08. 30 часа в четвъртък, разлютената майка нахлула в стаята на 4- ти клас и започнала да крещи псувни и обиди. Освен, че заплюла учителката, тя се опитала да я удари два пъти по лицето.

"На училище се ходи, за да се учи, а не да нахлуват майки и да нападат учителите. Ако не е била доволна от нещо майката- има си учителски съвет и цивилизовани начини да каже проблема си. Потърпевшата учителка и директорката са подали жалба", каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев пред Труд.

По случая е образувано досъдебно производство в полицейското управление на Малко Търново. Обвинението е за хулиганство, като максималното наказание, което грози извършителката е до 2 години лишаване от свобода и пробация, казаха от прокуратурата в града.

Коментари

Задължително поле