На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

Синдромът „Москов” разделя ДСБ

Множество високопоставени кадри на ДСБ, получили постовете си по силата на участието на партията в управляващата коалиция, препочетоха да останат във властта, вместо да последват лидера си Радан Кънев в опозиция, показва проверка на Труд онлайн. Повечето от тях предпочетоха варианта, който избра здравният министър Петър Москов – членове на опозиционна партия, но участници в управлението.

Сливенският губернатор Димитър Сяров, член на националното ръководство на ДСБ, подаде оставка. Но колегата му във Видин Момчил Станков, областен лидер на партията, остана в администрацията на кабинета „Борисов 2”.

От заместник-областните управители поста си предпочете да запази Добромир Валачев в Габрово, областен председател на партията. Оставки подадоха Цветомир Петров във Варна и Зарко Маринов в Смолян. Милена Рангелова, която беше зам.-областен в Хасково, стана кмет на Симеоновград, затова не й се наложи да избира.

Областният лидер на ДСБ-Бургас Георги Митев категорично отказа да подаде оставка като шеф на местната дирекция на Агенцията за безопасност на храните. „Постът, който заемам, е експертен, а не политически”, мотивира се той.
В парламента оставка моментално хвърли само Гроздан Караджов, досегашен председател на транспортната комисия. Той не е партиен член, а от хората на ДСБ в т.нар. гражданска квота.

Заместник-председателят на НС Иван Иванов, който е по същата линия, е на позиция, че ще оваканти поста, само ако групата на РБ поиска това.

Зам.-шефът на ДСБ Атанас Атанасов обяви, че е подал оставка като председател на вътрешната комисия в последния работен ден на парламента, но това още не е отразено на официалната интернет страница на институцията.
Някои от останалите тъмносини депутати пък продължават да са зам.-председатели на комисии – Вили Лилков, на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, Борис Станимиров, на външната комисия, както и самият Радан Кънев, на социалната комисия.

Председателят на КЕВР Иван Иванов, неотдавнашен член на ръководството на ДСБ, отсече, че комисията е непартиен орган, а самият той вече няма политически функции.

Кадрите на здравния министър Петър Москов, естествено, продължават да заемат постове си: шефът на пловдивската болница „Свети Георги“ д-р Васил Паница, бивш депутат и член на ръководството на ДСБ, членът на борда на кюстендилската болница Иван Пипонов, шеф на местната структура на партията, началникът на спешната помощ в Перник д-р Валери Симеонов, едновремешен СДС активист и съпруг на местната председателка на ДСБ д-р Мария Маринова.

Нито една оставка не беше подадена сред множеството тъмносини кадри и във Външно, както и получилите постове в други от „реформаторските министерства” – военното и образователното.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.