На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Полиция и инспектори съчетаха акции за нелегални имигранти и вредна храна

526-ма души и 267 адреса и търговски обекти са проверени при специализирана полицейска акция в София, съобщават от МВР. Операцията е била за установяване на нелегални имигранти на територията на столицата и при нея са задържани няколко човека. Докато униформените са правели проверките, служители на Агенцията за безопасност на храните и НАП паралелно са ревизирали търговски обекти и магазини за нарушения.

Ето цялото съобщение на вътрешното ведомство:

Общо 562-ма души са проверени днес в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция. Акцията е планирана и утвърдена от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Тя протече на два етапа.

По време на първия етап бяха проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап бяха реализирани проверки на заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци.

Акцията е проведена от служители на СДВР, съвместно с техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция“, Дирекция „Миграция” и Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, екипи на ДАНС, Агенцията за безопасност на храните, Териториалната дирекция на НАП – София и Инспекцията по труда. В хода на извършените проверки са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата.

Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията. Проверени са и 18 моторни превозни средства.

При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили 2 акта за констатирани нарушения, 3 акта са съставени от Инспекцията по труда. Един обект – бистро, е затворен от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи. Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат периодично.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.