Полиция и инспектори съчетаха акции за нелегални имигранти и вредна храна

526-ма души и 267 адреса и търговски обекти са проверени при специализирана полицейска акция в София, съобщават от МВР. Операцията е била за установяване на нелегални имигранти на територията на столицата и при нея са задържани няколко човека. Докато униформените са правели проверките, служители на Агенцията за безопасност на храните и НАП паралелно са ревизирали търговски обекти и магазини за нарушения.

Ето цялото съобщение на вътрешното ведомство:

Общо 562-ма души са проверени днес в София в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на нелегалната миграция. Акцията е планирана и утвърдена от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров и главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Тя протече на два етапа.

По време на първия етап бяха проверявани хотели, хостели и други места за настаняване. При втория етап бяха реализирани проверки на заведения и търговски обекти в съответните райони. Посетени са общо 267 обекта за установяване на незаконно пребиваващи чужденци.

Акцията е проведена от служители на СДВР, съвместно с техни колеги от Главна дирекция „Национална полиция“, Дирекция „Миграция” и Столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, екипи на ДАНС, Агенцията за безопасност на храните, Териториалната дирекция на НАП - София и Инспекцията по труда. В хода на извършените проверки са съставени 13 акта по Закона за българските лични документи и един по Закона за движение по пътищата.

Десет български граждани са отведени за установяване на самоличност. Трима чужденци без документи за самоличност също са отведени в полицията. Проверени са и 18 моторни превозни средства.

При проверките на заведения и търговски обекти служителите на НАП са съставили 2 акта за констатирани нарушения, 3 акта са съставени от Инспекцията по труда. Един обект – бистро, е затворен от служителите на Българската агенция по безопасност на храните заради лоши санитарни условия. За всички обекти са съставени констативни протоколи. Специализираните операции от този вид ще продължат да се провеждат периодично.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право