Каракачанов: Местан си е въобразил, че може да бъде едноличен началник на ДПС

За да се стигне до тази политическа екзекуция, Местан си е въобразил, че може да разчисти терена и да бъде едноличен началник на ДПС. Това коментира пред бТВ лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

По думите му отстраненият от ДПС Местан си признал, че не е бил истинският лидер на движението - истинският лидер бил Ахмед Доган.

Голямата му грешка е, че заигра с Турция, допълни лидерът на воеводите.

Не руска, а турска мина е настъпил детронираният лидер

Местан не е настъпил руска, а турска мина. В неговата амбиция да стане едноличен началник на ДПС вероятно е потърсил съдействието на турската държава, е мнението на Каракачанов.

Не бих казал, че в ДПС има проруско и протурско крило, има борба за власт, в която Местан много бързо си повярва, че може да разчисти кадрите на своя бивш патрон и да стане едноличен господар, отбеляза той.

Турско лоби в Главното мюфтийство

По думите му Турция винаги е търсела да създаде свое лоби в България. Това, което успяха да направят, е да пробият в Главното мюфтийство и неслучайно Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов, които последваха Местан, са от тези среди, допълни Каракачанов.

„Вземете имотните декларации на главния мюфтия и на районните мюфтии. Ще видите, че много малко от тях имат някаква собственост в България. За сметка на това обаче техните семейства имат много хубава собственост в Турция”, посочи Каракачанов.

Нова партия

Според него Местан най-вероятно ще направи своя политическа партия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика