Цветелина Василева ще пее Турандот в Софийската опера

Световноизвестното сопрано Цветелина Василева ще дебютира като принцеса Турандот на 14 февруари в Софийската опера. Досега тя има бляскави изяви в едноименната творба на Пучини, но в ролята на Лиу. В момента е в трескава подготовка, защото й предстои да пее една от коронните роли на Гена Димитрова. През 1995 г. акад. Пламен Карталов поставя „Турандот” специално за оперната легенда. В ролята на Тимур сега ще бъде басът Юлиан Константинов, който също е участвал в премиерата преди 20 години.

„Българското оперно чудо” - така световни критици наричат Цветелина Василева. Кариерата й тръгва стремително нагоре, след като експерти я обявяват за „най-голямото оперно откритие на международния фестивал в Уексфорд, Ирландия”. Една след друга идват поканите от „Ковънт гардън”, Миланската скала, Щаатсопер в Берлин, оперите в Брюксел, Амстердам, Глазгоу, Севиля, Сантандер, Сантяго, Кардиф, Токио, Торонто, Москва...

Цветелина Василева се върна в България за Новогодишния концерт на Софийската опера. Сега ще я слушаме и в цял спектакъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура