Радиожурналист, прочел 340 книги през миналата година, се стяга за Брюксел

Журналистката Катя Кашукеева, дългогодишен водещ и глас на кабелното радио "Кюстендил", се стяга за пътуване до Брюксел, след като стана призьор в нaциoнaлнaта кaмпaния "Читaтeл нa гoдинaтa 2015", сподели тя вчера.

Кашукеева прочела 340 книги за миналата година, избирала си ги по лавиците и от фонда и "арсенала" на кюстендилската регионална библиотека "Емануил Попдимитров". Всеки ден ходела до залата за свободен достъп.

Тя чете художествена литература, публицистика, биографии на големи личности, мемоари и др. "Всяко ново заглавие библиотекарите ми го предлагат, а още на другия ден, най-много - след два дни, го връщам и давам мнението си дали да го препоръчват на други читатели. Нещо като техен консултант съм станала", радва се на признанието Кашукеева. Нейният съпруг Явор Кашукеев /65 г./ е безработен от години, журналистическата заплата е ниска, взима минималната като размер. На един етап семейството не си платило тока. Спрели им го от ЧЕЗ. Кашукеева продължила да чете - на свещ и на студено.

Не е ясно кога свръхактивната читателка ще пътува за Брюксел. Ще зависи от това кога ще се поуспокои обстановката по европейските летища и дестинации заради терористичните атаки и заплахи по Франция, Белгия и другаде по континента. Но се готви. "С четене и до Брюксел се стига", припомня мотото на конкурса за най-активен читател за Кашукеева.

Коментари

Задължително поле