Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов е намерен мъртъв

Собственикът на модна къща "Агресия" Александър Антов е отрит мъртъв в местност близо до дома си в кв. "Бистрица" в София снощи. Официално от полицията все още не уточняват дали е бил убит или сам е посегнал на живота си.

"Единствената информация, която е известна до момента и е коректно да бъде цитирана е, че около 21.00 часа снощи на тел. 112 бил подаден сигнал за изчезнал 63-годишен мъж. Предприети са издирвателни действия. Тялото на мъжа е открито към полунощ в гориста местност в близост до дома му. Извършени са съответните процесуални действия. Мястото е отцепено, криминалисти са извършили оглед, такъв е извършен и днес сутринта. Тече разследване. Все още не може да бъде потвърдена самоличността на 63-годишният мъж", съобщиха от МВР, цитирани от "Фокус".

Според първоначалната информация Антов е разстрелян късно снощи, предаде БНР. 

Мъжът е излязъл да разхожда кучето си в района, след което не се е прибрал. Малко по-късно животното се е прибрало само в дома си, което е накарало близките на Александър Антов да подадат сигнал в полицията.

На място са изпратени екипи на СДВР, които са претърсвали района на „Бистрица”. В мащабното издирване са се включили и полицейски кучета, както и пожарникари, които осветявали района. Късно през нощта тялото на вече мъртвия Антов било открито.

Версии

Според криминалисти бизнесменът е бил застрелян с два куршума в главата, съобщи Блиц. Първоначално полицията е започнала да работи по версия за отвличане, след като получила сигнал от роднините на Антов, че не се е прибрал вкъщи.

След смъртта на втората си съпруга Мария Антов бил обезумял от мъка, пише "Стандарт". Жената починала от рак на мозъка в края на миналата година, след като близо две години двамата водили отчаяна борба с болестта. Антов не жалил никакви пари, обиколили светилата в Германия, но не успели да спасят Мария.

Според близките му той приел много тежко загубата и съсипан от мъка. Тогава, оставил бизнеса на дъщеря си Мая и нейния съпруг Стефан.

Бизнесът му

Миналата година Антов се е оттеглил от почти всичките си фирми, сочи справка в регистъра ДАКСИ. Дружествата вече се притежават и управляват от 38-годишния Петко Васков Митов, който е управител и собственик на още множество фирми, придобити в рамките на две години.

Преди това фирмите на Антов са преминали за кратко и през владение на 31-годишната Йорданка Асенова Стоянова. 

През юли Александър Антов е станал управител на „Маринели билд” ЕООД, където собственик е дъщеря му Мая. Дружеството в момента стои зад модна къща "Агресия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право