Супербогатите загубиха нови 194 млрд. долара

Най-богатите хора на планетата загубиха 194 милиарда долара през първата седмица на 2016 г., която се оказа най-лошата за близо 120 г. борсова търговия, предаде агенция Блумбърг.

Загубите на 400-те най-богати хора в света са в резултат на спада на фондовите борси, предизвикан от краха на борсите в Китай, и на поевтиняването на петрола.

Според разчетите на индекса Bloomberg Billionaires 47 милиардери са загубили над 1 милиард долара за първите няколко дни търговия. Съвкупното състояние на 400-те най-богати бизнесмени за първата седмица е съставлявало по данни на индекса 3,7 трилиона спрямо 4 трилиона долара през миналата година.

Основателят на Amazon.com Джеф Безос , който беше обявен за най-успешния милиардер през 2015 г., загубил най-много, като богатството му е намаляло с 5,9 милиарда долара през тази седмица като акциите на най-големия онлайн търговец на дребно в света паднха повече от 10 процента.
Най-богатият човек в света Бил Гейтс загубил 4.5 милиарда долара и богатството вече е 79.2 милиарда долара. Аманико Ортега, Испания , вторият сред най- богатите, губи 3,4 милиарда долара и вече притежава 69.5 милиарда долара.

Първите четири дни на фондовите борси в САЩ, отбелязва Блумбърг станаха най-лошите откакто от 1897 г. се водят статистики.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес