Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Варна домакинства за втори път състезание по медиация за ученици

Масови случаи на експлоатация на българчета в Солун

Топ полицай от Сливен става зам.-директор на МВР в Ямбол

БСП: ДПС вече е по-приемлив коалиционен партньор

„Трудно е да се каже дали ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, който иска да внесе БСП“, каза във Видин Филип Попов, народен представител от БСП, цитиран от Фокус.

Вчера стана ясно, че червените ще внесат вот на недоверие към кабинета в началото на парламентарния сезон, чиято цел е да покаже дали ДПС е опозиция или е с маска на опозиция.

Попов посочи, че до този момент всички важни законопроекти – замразяването на социалните плащания, бюджетът за 2016 г., конституционните промени са били подкрепени от ДПС. „След свалянето на Лютви Местан от лидерския пост е трудно да се каже дали ДПС ще променят своя курс, тепърва предстои да видим. Надявам се, че вече ще бъдат истинска опозиция, защото делата им досега ги показват в доста друга светлина“, допълни Филип Попов.

Според него е доста фрагментирано Народното събрание. „Въпреки тази фрагментация се очертават една „трапезна“ коалиция с управляващите и тя не отразява интересите на хората, които са изпратили народните представители от различните политически сили. Поне това показва гласуването на законопроектите в Народното събрание“, заяви Филип Попов.

Той посочи, че до този момент ДПС е била доста неприемлив коалиционен партньор – както за БСП, така и за ГЕРБ, въпреки че неофициално те са подкрепяли политиката на кабинета.

„Сега след обявяването на ДПС за една национално отговорна партия, способна да обезглави ръководството на партията си за защита на националните интереси, сега тя ще стане по-приемлив коалиционен партньор. Очаквам в недалечно бъдеще да бъдат в коалиция с ГЕРБ и то официално скрепена. Така се цели приемственост на ДПС, защото тя бе изпаднала в изолация заради протурската политика, която водеше, въпреки твърденията на Местан за евроатлантически позиции“, категоричен е Филип Попов.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.