Линдзи Вон изравни велик рекорд на Анемари Мозер-Прьол

Линдзи Вон спечели спускането в австрийския курорт Алтенмаркт/Заухензее от Световната купа по ски. Американката бе най-бърза с общо време 2:11,17 минути. Това бе 36-а победа за Вон в спускането от веригата, с което тя изравни рекорда на великата австрийка Анемари Мозер-Прьол. Вон вече има общо 72 победи за Световната купа, като половината от тях са в най-бързата дисциплина - спускането.

Спускането нетрадиционно се проведе в два манша, което със Световната купа се случва за първи път от 14 години. Причината бе по-късото трасе заради малкото сняг и необичайно топлото време.

Вон поведе след първия манш и после без проблеми успя да запази аванса си. В крайна сметка Линдзи бе по-бърза с 1 секунда пред канадката Лариса Юркив, която бе втора. Трета е австрийката Корнелия Хютер с изоставане на 1,66 сек от американката.

В генералното класиране за Световната купа води Лара Гут (Швейцария) с 658, а Вон вече е само на 58 точки от нея и е на втора позиция. Трета е шведката Фрида Хансдотер с 521 точки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт