Новите „Нагли“ към отвлечен иракчанин: 30 000 евро или близките ти ще изгорят

30 000 евро поискали полицай, агент от ДАНС и аверът им от иракчанин, за да му осигурят чадър за нелегален канал за трафик на мигранти от Турция за София. Това стана ясно вчера в спецсъда.

Прокурор Георги Мойсев настоя Цено Филипов от „Национална полиция“, служителят от ДАНС Георги Георгиев и Борис Рангелов-Боби Кучето, наречени новите „Нагли“, да останат в ареста. Тримата бяха задържани на 5 януари и обвинени в изнудване.

Иракчанинът Махмуд Ахмед бил собственик на заведение в столичния кв. „Овча купел“ - сборен пункт за чужденци. На 9 декември Боби Кучето отвлякъл Ахмед от квартала и го отвел при спецченгетата. „Ще отчиташ по 2000 евро месечно от канала“, предупредили Ахмед. Настояли да им даде първоначалните 30 000 евро и го пуснали. След това по вайбър му изпратили съобщение: „Не дадеш ли парите, двама от близките ти ще изгорят“. Ахмед обаче сигнализирал спецслужбите.

Според адвокатите на обвиняемите 30 000 евро били за „някакъв началник“. Защитникът на Боби Кучето Илиян Василев допусна, че клиентът му бил „респектиран и ползван“ от спецченгетата.

До предаването на откупа не се стигнало. В уречения ден Боби Кучето, на когото Ахмед носил парите, бил арестуван за побой.

Спецсъдът вчера не повярва на обвиняемите, че са невинни, и ги остави зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право